Wednesday, October 31, 2012

Huomenna kuviin

Menen huomenna puolenpäivän aikaan PET-kuvaukseen (koko kehon aineenvaihdunnan laaja PET-TT). Ennen varsinaista kuvausta pitää makoilla pitkän aikaa ihan paikoillaan, ja kuvauskin kestää puolisen tuntia, joten koko käyntiin vierähtää kolmisen tuntia, ellei neljättäkin. En ole käynyt PET-kuvauksessa aiemmin, mutta olen jo etukäteen todennut, ettei siitä tule muuta kuin tylsää. Pyörittelen jo silmiäni sen takia, että paras osa päivästä tuhrautuu taas sairaalassa pyöriessä. Kuvausta ennen ei myöskään saa syödä kuuteen tuntiin, joten ennustan että huomenna iltapäivästä voi olla vähän känkkäränkkäolo. Muutenkin viime päivinä on kiukuttanut, lähinnä se että ensi viikon torstaille on varattu uuden keuhkonäytteen otto. Mietin jo etukäteen menisikö se paremmin kuin viimeksi ja selviäisin ehkä ilman sitä karseaa kipua, mutta sattui tai ei, joudun silti makoilemaan sairaalassa, ja se ärsyttää ehkä eniten. Parasta sairaalakäynneissä on aina pois lähteminen. Tavallaan kuitenkin ihanaa, että jaksan olla kiukuissani tällaisista jutuista. Interferonin aikana oli niin tyhjä olo, etten tiennyt tulisiko minusta ihmistä enää ollenkaan, mutta nyt näyttää jo paremmalta.

2 comments:

  1. Kun sitä interferonia ei enää tarvitse syödä, niin syötkö nyt enää mitään lääkettä? Jos tälläistä saa edes kysyä. Kirjoitit aiemmin niistä uusista lääkevaihtoehdoista.Tuntuu, että tuo syöpätutkimus menee koko ajan eteenpäin,ja jatkuvasti tulee uusia hoitomuotoja.Toivon sinulle paljon voimia ja taistelutahtoa!

    ReplyDelete
  2. En syö mitään lääkkeitä tällä hetkellä. Koska niistä keuhkonoduleista ei tiedetä vielä mitään, olen nyt ainakin toistaiseksi terve. Mikä kyllä tuntuu hieman oudolta nyt, kun kukaan ei vielä ole ihan täysin varma siitä, mitä mun keuhkoissa oikeasti on. Uusia lääkkeitä on tosiaan melanoomalle tullut ihan tämän vuoden puolella kaksin kappalein, mutta viime käynnillä lääkäri sanoi, että niitä ei kuitenkaan anneta "ihan vain varmuuden vuoksi", koska ovat kuitenkin sen verran rankkaa kamaa. Ennen näitä uusia lääkkeitä melanooman hoitoon oli käsittääkseni aika vähän vaihtoehtoja, eivätkä nekään kovin tehokkaita, joten vähän paremmalta näyttää nyt :)

    ReplyDelete